Leonard Charles

leaonard charles.jpg
This scheme will create 32 one and two bedroom apartments by in a refurbished Leonard Charles Superstore. The department store closed its doors for the last time in 2013 and the building was bought by Coastal for conversion into housing.

The scheme retains a large commercial space on the ground floor with flats created above. Two new floors have been added to the building to increase capacity, with south-facing flats on these floors enjoying fine views over Swansea bay.

The scheme was supported by a Welsh Government grant specifically intended to provide more smaller homes in order to assist people affected by the spare room subsidy removal or 'bedroom tax'.
 
 
 

​ 

Green Park

green park.jpg
This development replaces a small, local authority owned industrial estate on the main road into Port Talbot. The old buildings had outlived their useful purpose and their asbestos-cement cladding had become hazardous.

The scheme is constructed on the site of the former Afan Tinplate Works in Aberavon. A great deal of archaeology was uncovered and recorded prior to its construction.
35 new homes were constructed, ranging from one bedroom flats to two bedroom bungalows to three bedroom houses. The development was supported by social housing grant from the Welsh Government, as well as funding from their Vibrant and Viable Places programme which was allocated from Neath Port Talbot Council's allocation. The flats on the site were funded by a new funding stream from Welsh Government which was aimed specifically at providing smaller homes for people affected by the 'bedroom tax'.

The site is named after a local soldier who died in the First World War and who became the only recipient of the Victoria Cross to hail from the town.

 

 

 

 Sketty School

SKETTY SCHOOL.jpg

This site was left empty following the relocation of Sketty's primary school to new premises, leaving behind the Victorian buildings which had suffered over time.
The scheme was constructed by Jehu Project Services and the design was meant to reference the site's history as a school whilst providing a sheltered courtyard surrounded by 43 new flats.
The scheme won Swansea's Local Authority Building Control awards and subsequent Welsh LABC awards. It is now going to compete at the UK-wide awards in London.